• Cougar Mars - Шампионът при гейминг бюрата - Ревю и преглед

    23.03.2020

    Cougar Mars Геймърско бюро

     

    Премиум геймърското бюро на Cougar определено привлече интереса ни и с право. Разгледайте нашето видео ревю на Mars RGB или го прочетете в следващите редове! Ще намерите и полезни линкове за всички продукти, които използвахме при заснимането.

     

    Разгледайте бюрото и го пръчайте тук - Link

    Посвети канала ни в YouTube тук - Link

    Гледай видео ревюто в YouTube тук - Link

    Абонирай се за YouTube канала ни тук - Link

     

     

    Продукти, които се виждат във видеото:

     

     

    Днес на фокус е висок клас геймърското бюро с името Cougar Mars. На пръв поглед то впечатлява с големите си размери, красивата RGB подсветка с много функции, различни опции за настройка и екстри за лесен контрол. Препоръчителната крайно клиентска цена на продукта е 999 лева. В това видео ще разгледаме модела в детайли и ще дадем мнението си и оценка дали си струва. 

     

    Традиционно стартираме с опаковката и съдържанието. Разбира се, получавате бюрото в разглобено състояние в огромен кашон. Пригответе се тъй като теглото е около 45 килограма, а размерът на кутията е 930 X 350 x 850 мм. Вътре ще откриете десетките части на бюрото, над 60 болта, инструменти за сглобяването и листовка с инструкции и информация. Определено препоръчваме да си осигурите помощник за по-лесно пренасяне и изпълнение на инструкциите, но с повече усилия всички дейности могат да бъдат извършени и от един човек. 

     

    Извън чисто физическото сглобяване, за да се възползвате от всички екстри на Cougar Mars трябва да го свържете и с вашия настолен компютър. В комплекта ще откриете захранващ кабел и пластина за монтиране на задната част на кутията ви. 

    Пълното свързване се извършва към дъното и захранването със следните кабели:

    • - Плюс и минус за управление на Power бутона

    • - Плюс и минус за управление на Reset бутона (като и двата кабела позволяват използването и на бутоните върху кутията)

    • - SATA захранващ кабел, който се свързва към захранването

    • - Addressable RGB конектор, който се закача към хедърите на дъна, които има ARGB функционалност, съвместима с Cougar Mars. Последният дава възможност за свързване на други ARGB устройства. 

     

    Имайте предвид, че ако не сте особено уверени в уменията си и нямате познания в областта на компютърния хардуер е по-добре да се консултирате със специалист или приятел, който е по-наясно. Алтернативно, може да се възползвате от нашите кратки инструкции и визуален гид.

     

    1. Отворете кутията си за да достигнете до мястото на дънната платка, към което се свързват кабелите за бутоните върху предния панел.

    За да виждате по-ясно сме премахнали всички кабели от слота

    2. Свържете POWER SW, който идва от кутията към мъжкия конектор POWER SW на кабела от бюрото. След това можете да свържете женския POWER SW на кабела от бюрото към съответното място на дъното.

    Същата операция повтаряте с кабела за RESET SW

    3. Ако дъното ви потдържа ARGB синхронизация, сега е момента да свържете съответния 5 волтов кабел за ARGB от бюрото към дъното. Ако кутията ви или някой друг чарк има ARGB подсветка, можете да ги закачите към мъжкия конектор.

    Ако нямате ARGB синхронизация към дъното, можете да пропуснете тази стъпка, а подсветката на бюрото ще можете да регулирате ръчно от бутон, който се намира на главния контролер

    4. Свържете захранващия SATA кабел към свободен такъв, който идва от захранването

    5. След като всички кабели са свързани, изберете място, където да поставите пластинката с конектора на бюрото, към компютъра, така че да не ви пречи в бъдеще, ако искате да поставите видео карта или някакъв друг компонент към PCIE слотовете. Монтира се лесно с болтче.

     

    Стига със сложните инструкции, свързване и сглобявания, да си поговорим за самото бюро, неговите размери и външен вид. Широчината на плота е около 150 сантиметра, което позволява да разположите до три 24 инчови монитора един до друг, в зависимост от спецификата на моделите. Дълбочината е достатъчна, за да поставите стандартната периферия, помощни средства, колонки и още доста дреболии без да се притеснявате. Много важна и приятна характеристика е регулируемата височина. Тя позволява да настроите бюрото по ваш вкус и удобство като изберете един от три варианта - 75 см / 80 см или 85 см. 

     

    Повърхността на плота е текстурирана и на места наподобява въглеродни влакна, което е впечатляващ визуален ефект. Повечето части са метални и изключително стабилни, което прави Cougar Mars перфектно бюро дори за моментите, в които съотборниците ви предадат и трябва да ударите здраво върху плота. Още една важна характеристика са извитите ръбове и заоблените ъгли, които увеличават ергономията и комфорта.

     

    Cougar Mars разполага с два панела за контрол, който трябва да улеснят живота ви. Левият позволява включването на аудио и микрофон без търсенето на входовете в кутията. Десният има светещо лого на марката и повече функции. Там ще откриете бутони за включване/изключване на компютъра, такъв за рестартиране на машината, контрол на RGB подсветката и два USB 3.0 входа за периферия или други устройства.  

     

    Време да си поговорим и за любимата подсветка. Тя се позиционира на два панела гледащи към вътрешността на бюрото и е много ефектна. Имате два основни варианта за ползване - единият е с вградените режими, а другият да я синхронизирате с някоя от популярните системи.

     

    При първият вариант всичко става с бутона върху десния контролен панел. Вградените режими на подсветката са: 

    • - Flow - преливаща многоцветна 
    • - Swift - със смяна на различни цветове
    • - Breathing - дишаща със смяна на цветове
    • - Отделни едноцветни режими - Червено, Оранжвео, Жълто, Зелено, Жълто-зелено, Синьо, Небесно синьо, Лилаво, Лилалво-червено, Розово, Бяло
    • - Спряна

     

    При вторият вариант можете да синхронизирате подсветката с хардуера си, като Cougar Mars позволява свързване с най-големите платформи на пазара - ASUS Aura Sync(асус аура синк), Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light, ASRock Polychrome. Тук възможностите са практически неограничени и са по-скоро водени от хардуера. В следващите кадри можете да видите няколко ефекта с нашата тестова конфигурация, която използва някои ASRock части, Cougar Gemini S кутия и Polychrome софтуера. 

     

    Време за общата ни оценка. За нас много бързо стана ясно, че Cougar Mars е висок клас продукт и като такъв отговаря на изискванията ни за качество и екстри. В момента на пазара не сме виждали подобно геймърско бюро, което да предлага тези функции, размери и толкова ефектна синхронизираща се подсветка. Цената определено е висока за страна като България, но това не означава че продукта не си струва. 

     

    Ако можете да заделите близо 1000 лева определено ще се насладите на комфорта, здравината, функционалността и красивият дизайн които Cougar Mars осигурява. Ако ли не, това няма да е краят на света, има алтернативни модели без много екстри, които ще влязат в почти всеки бюджет.

     

    Ако се влюбихте в Cougar Mars от пръв поглед, може да го поръчате с експресна доставка до вратата си от GamingGear.bg! До края на Април 2020 ще имате възможност и да видите продукта на живо заедно с конфигурация Cougar в магазина ни във Варна!