• Glorious Model D в България - преглед и ревю

    29.01.2020

    Glorious model d bulgaria

     

    Glorious Model D е вече в България и налична за поръчки! Решихме да разгледаме тази мишка в детайли и да дадем нашето мнение за него. Вижте видео ревюто ни или го прочетете в следващите редове!

     

    Разгледай характеристиките на Model D тук - Link

    Посвети канала ни в YouTube тук - Link

    Гледай видео ревюто в YouTube тук - Link

    Абонирай се за YouTube канала ни тук - Link

     

     

     

    Днес заедно ще разгледаме една от най-очакваните геймърски мишки - Glorious Model D. Тя е третия продукт на Glorious PC Gaming Race в тази категория след Model O и Model O-. Мишката се предлага в два цвята - бял и черен, както и в два завършека - матиран и гланцов/лъскав. Към момента са налични единствено матираните бяла и черна, а останалите се очакват в края на месец Март. Препоръчителната крайно клиентска цена на българския пазар е около 119 лева. 

     

    Преди да стартираме по същество с ревюто на Model D ще обърнем внимание на един често дискутиран проблем при другите модели мишки на компанията. При някои партиди на Model O и Model O- имаше често срещан дефект - прекъсване на връзката към компютъра. Според компанията това е производствен дефект, а голяма част от общността смяташе, че е породен от малките кутии и прегъването на кабела вътре. Във всички случаи от Glorious поеха отговорност и заменят с нови, всички проблемни мишки, освен това всички продукти вече се предлагат с обновени, по-големи кутии където кабелът е в друга позиция. 

     

    Споменаваме това, за да ви напомним че когато правим ревюта на нови продукти, няма как да знаем или предполагаме, че ще се появят чести проблеми след месеци или години ползване. Оценяваме позитивно реакцията на компанията, лесните гаранционни замени и се надяваме, че наистина са си взели поука и повече няма да срещнем подобни дефекти.

     

    Нека не губим повече време и да обърнем внимание на звездата днес - Glorious Model D. Мишката идва в по-голяма кутия, като външният дизайн е запазен същия. Основната разлика е, че кабелът има собствено отделение на нивото на продукта и няма прегъвания в предната част. Вътре ще откриете Model D мишката, две големи крачета, инструкции за употреба, стикери Glorious и рекламни материали.

     

    Основната разлика между предходните модели и този е формата. Model D е първата ергономична мишка за дясна ръка на Glorious. Най-близки според нас като размер, форма и ъгли са Zowie ECю сериите. Model D е по-подходяща за Palm захват или иначе казано с отпускане на дланта върху мишката. В офиса определено сме фенове на този тип форма, размери и захват и смеем да твърдим, че изпълнението е много добро, а мишката е комфортна при ползване дълги часове. Във видео ревюто можете да видите как стои мишката до някои модели от този клас.

    Точните размери на Model D са:

    Височина в предната част: 33 мм

    Височина при най-високата точка: 42 мм

    Дължина: 128 мм

    Ширина в предната част: 61 мм

    Ширина в средата: 63 мм

    Ширина при най-широката точка: 67 мм

    Разбира се, теглото отново е един от големите отличителни знаци на Model D. То е само 68 грама при матираните варианти и 69 при лъскавите.  

     

    Корпусът на мишката отново е с отвори и дизайн тип медена пита в горната и долната част. Това се прави основно за постигане на ниското тегло, но има и допълнителни позитиви - естетика и проветривост. От Glorious са избрали да не правят дупки от двете страни, което означава че мишката е доста стабилна в тези области. Забелязахме, че при задържане и натиск около сензора корпусът се огъва и активира DPI бутона. Това изглежда плашещо, но не бихме казали че е възможно да се репликира при нормално ползване и игра. Като цяло конструкцията изглежда доста стабилно, а ние не изпитахме никакви проблеми или минуси при тестовете.   

     

    Сензорът е добре познатият ни Pixart PMW 3360. Той се крие под капака на всички нови мшики на Zowie, доста от моделите на SteelSeries, Cooler Master, Cougar, Corsair и други. Сензорът доказано се справя перфектно и на най-високото ниво професионална игра и няма да ви създава проблеми. Чувствителността е програмируема като максимума е 12,000 DPI, а вградените стойности са 400, 800, 1600 и 3200 DPI. Под мишката ще откриете и LED  индикатор с различни цветове за избраното ниво. Като висок клас гейминг сензор той идва без хардуерна акселерация и корекция на движенията - тоест ако пропускате главата, вината е ваша (или на тежките съотборници, лага или друго познато оправдание). Скоростта на проследяване на сензора е над 250 инча в секунда, като може да достигне и стойности около 300, а максималната акселерация е 50G.

     

    Glorious Model D идва с общо шест бутона - Два основни, два странични за палец, скрол и такъв за смяна на DPI. Функцията им е програмируема със софтуера на компанията . Основните два са с Omron суичове, които би трябвало да издържат минимум 20 милиона клика. Не открихме някакви неприятни изненади, както и нещо което особено да ни впечатли при бутоните. Звукът ни се стори приятен и отчетлив и можете да го чуете във видео ревюто. 

     

    Мишката идва с обновения кабел, производство на компанията. Ascended в превод извисеният кабел е изключително лек и гъвкав. Дължината му е 2 метра и има текстилна обшивка за здравина. Glorious твърдят, че са направили някои подобрения свързани с издръжливостта и допълнително олекотяване. Бихме казали, че това е най-приятният на усещане и движение кабел, който ние сме срещали в мишка масово производство. 

     

    Крачета на Glorious Model D отново са премиум G-Skates от PTFE с дебелина 0.81 мм. Мишката идва със залепени четири малки скейтове в краищата. Ако предпочитате по-гладкото плъзгане и по-големите крачета, в комплекта има две такива които може да сложите без особен проблем. Много приятно допълнение, което оценяваме високо. 

     

    Подсветката отново е на лице и за наша радост отново е RGB. Тя се простира в две странични ленти по дължината на мишката, във вътрешността и скрола. Идва с доста вградени режими, както и опция за персонализация. Контролът става през софтуера или с комбинация от бутони. Много харесваме външният вид на мишката и определено той е подсилен от подсветката.

     

    Ще отбележим, че мишката има и софтуер, който е нужен само при по-специфични нужди, тъй като повечето функции са достъпни и без него. Ако искате да програмирате бутоните, да смените честотата на предаване на данни, да си сложите персонализиран цвят на подсветката или нещо такова, може да го инсталирате - работи бързо и е елементарен за ползване. 

     

    Като цяло Glorious Model D отговори на всички наши очаквания и ни зарадва с предпочитана от нас форма. Мишката определено ще се бори със Zowie EC серията, Razer DeathAdder, SteelSeries Rival и други за топ ергономичен модел на пазара. Model D показва желание от страна на компанията да коригира пропуски и да подобрява продуктите си като надгражда над първоначалното пускане на Model O. Доброто ценово позициониране също е нещо, което помага на Glorious, тъй като повечето конкуренти в класа предлагат продуктите си на доста по-високи цени. 

     

     

    Ако сте от Варна, заповядайте в нашия магазин където можете да разгледате и тествате Model D и огромно разнообразие от геймърски продукти, аксесоари и мърчандайз